رونمایی از کتاب زندگینامه و اندیشه های اجتماعی ابوریحان بیرونی
معاونیت تحقیقات و مجلۀ علمی پوهنتون هرات طی محفلی از کتاب "زندگینامه و اندیشههای اجتماعی ابوریحان بیرونی" رونمایی کرد. این مراسم با حضور رؤسای پوهنځی ها، استادان، محصلان و سایر مهمانان از جمله نمایندگان کنسولگری جمهوری ترکیه و دفتر تیکا در هرات، درسالون کنفرانس های پوهنځی شرعیات و علوم اسلامی برگزار شد.
مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الهی آغاز شد. پوهاند دوکتور عزیرالرحمن نیازی معاون تحقیقات و مجلۀ علمی پوهنتون به مهمانان خوش آمدید گفته، و در بیاناتی ارزش تألیف و نگار کتب و آثار علمی را برای ترویج علم و دانش مؤثر دانست.
سپس دوکتور دنیز عرفات رئیس دفتر تیکا در هرات، به جایگاه ابوریحان بیرونی در علوم اجتماعی پرداخت. وی در سخنرانی خود به نقش اثرگذار بیرونی در شکلگیری و گسترش دانش اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد و ابراز داشت که آثار او میتواند الگویی برای محققان امروزی باشد.
در ادامه، پوهنوال دوکتور سید مبین هاشمی مؤلف کتاب مذکور، به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن بیان انگیزه و هدف از تألیف کتاب مذکور، به بررسی جامع و تاریخی شخصیت ابوریحان بیرونی و تأثیرات وی بر علوم مختلف پرداخت. دوکتور هاشمی زندگی و تفکرات او را برجسته نموده، گفت: اندیشههای این دانشمند، هنوز هم در دنیای معاصر میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
سپس پوهنیار اسدالله اصیل، رئیس پوهنځی علوم اجتماعی، در سخنانی به تحلیل اندیشههای اجتماعی ابوریحان بیرونی پرداخت و بر ضرورت شناخت و بهرهگیری از این اندیشهها در مطالعات اجتماعی و انسانی تأکید کرد. وی گفت: شناخت دانشمندان بزرگی چون بیرونی به ما کمک میکند تا به درک بهتری از مسائل اجتماعی برسیم و پاسخهای مؤثرتری برای چالشهای امروزی بیابیم.
در پایان، دوکتور سینان الهان، سرکنسول جمهوری ترکیه در هرات، ضمن جمعبندی سخنان و قدردانی از برگزارکنندگان، بر اهمیت روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور تأکید کرد و یادآور شد که ابوریحان بیرونی میتواند باعث تقویت روابط علمی باشد.
محفل با رونمایی از کتاب "زندگینامه و اندیشههای اجتماعی ابوریحان بیرونی" و همچنین دعائیه توسط آمر دعوت و ارشاد پوهنتون به اتمام رسید.