بازدید از لابراتوارهای پوهنحی ساینس

nta_new_user
سه‌شنبه ۱۴۰۳/۷/۲۴ - ۱۵:۲۱
img

امروز شیخ الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار رئیس پوهنتون هرات و ماستر قاری محمد بشیر مجاهد معاون مالی و اداری پوهنتون در حالی‌که پوهنوال محمد زبیر عزیزی رئیس پوهنحی ساینس، استادان و لابرانت ها نیز حضور داشتند از لابراتوارهای این پوهنحی بازدید به عمل آورند.
گفتنی است که پوهنحی ساینس پوهنتون هرات دارای لابراتوارهای ریاضی، کیمیای عمومی، لابراتوار کیمیای فزیکی، لابراتوار آنالیز آب، لابراتوار گاز کروماتوگرافی، لابراتوار میکروبیولوژی، لابراتوار آنالیز مواد غذایی، لابراتوار بیولوژی عمومی، لابراتوار بوتانی و زولوژی، لابراتوار میکانیکی، لابراتوار برق و مقناطیس، لابراتوار فزیک مدرن و لابراتوار اپتیک می‌باشد که با تجهیزات پیشرفته، برای تقویت دانش عملی محصلان و انجام تحقیقات علمی فعالیت دارد.
شیخ الحدیث ابوالحکمت مفتی عبدالغفار رئیس پوهنتون هرات در مورد نقش لابراتوارهای مجهز پوهنحی ساینس گفت: "لابراتوارهای پیشرفته و مجهز این پوهنحی فرصت‌های خوبی را برای محصلان فراهم میسازد تا در کنار دروس تئوری، دانش عملی خود را نیز تقویت نمایند. این امکانات نه تنها به ارتقای کیفیت تحصیل کمک می‌کنند، بلکه زمینه‌های انجام تحقیقات علمی برجسته را نیز مهیا می‌سازند که می‌تواند به پیشرفت علمی کشور منجر شود."

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۳/۷/۱۶ - ۱۰:۸

د انجينري پوهنځۍ عمومي حشر

د انجينري پوهنځۍ فرهنګي کمېټې د زده کړو د چاپېريال د ښه کولو، د سالمې روغتيا د ساتلو او د هغو په مخکې د پرتو خنډونو د رفع کولو په خاطر يو عمومي حشر وکړ.
په دې برنامه کې ټولو اتاقونو، د. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۷/۵ - ۸:۵۲

د SPSS زده کړه

دا د هغه درې ورځني ورکشاپ سرليک دی، چې د خلاقيت او نوښت عمومي مديريت له خوا د 80 تنو استادانو لپاره د هرات پوهنتون په مرکزي کتابتون کې جوړ شوی دی.
د دې ورکشاپ د جوړولو موخه د SPSS. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۷/۴ - ۹:۵۰

نويو محصلينو ته د ښه راغلاست محفل

د پوهنتون د محصلانو د انسجام امريت نويو محصلانو ته د ښه راغلاست د هرات پوهنتون د رئيس شيخ الحديث ابوالحکمت مفتي عبدالغفار، د محصلانو چارو مرستيال پوهندوی غلام حضرت حساس، د بېلابېلو. . .