معرفی دیپارتمنت کلینیک

دیپارتمنت کلینیک در سال ۱۳۹۲ در چوکات پوهنزی علوم وترنری تأسیس گردید و آموزش های علمی و نظری مضامین کلینیکی همچون فارماکولوژی و کیموتراپی، توکسیکولوژی، طب داخله، جراحی، تریوجینولوژی، تشخیص کلینیکی، تخنیک­های تشخیص تصویری، طب عدلی و اخلاق طبابت، تغذیه کلینیکی، پتولوژی کلینیکی، امراض حیات وحش، بیماری­های ماهی و زنبور و دوره ستاژ را به دوش دارد. با استفاده از روش های کلینیکی جهت مقید کردن حیوانات، تاریخچه بیماری، معاینات فیزیکی و تشخیص امراض حیوانی را فراهم می­سازد. با تصویر برداری از نقاط مختلف بدن، تشخیص دقیق امراض حیوانی را میسر می‌سازد. با استفاده از علم طب داخله جهت تشخیص و تداوی موفق امراض حیوانی از قبیل امراض سیستم خون ساز بدن، هاضمه، دوران خون، تنفسی، عصبی، بولی، تناسلی، استخوان، پوست، امراض میتابولیکی، عوارض ناشی از کمبودهای مواد غذایی، عوامل فیزیکی و کیمیاوی به شمول زهر­ها با استفاده موثر و مصون دواها، جهت تداوی امراض گوناگون سیستیمیک و همچنان استفادۀ مناسب از دواهای ضد میکروبی جهت از بین بردن عوامل عفونی و جلوگیری از مقاومت میکروبی و عدم انتشار آن به جامعه انسانی نقش عمده در سلامتی و رفاه حیوانات و صحت عامه دارد.

این دیپارتمنت استفاده از پروسه های جراحی جهت تداوی آبسه، تومور، زخم­ها، تکنیک­های بی‌هوشی عمومی و موضعی، جراحی عمومی، اختصاصی، سیستمیک و ساحۀ تطبیق آن را فراهم خواهد کرد. آشنایی با وظایف سیستم تناسلی حیوانات مذکر و مونث، انجام القاح مصنوعی در گاوها، روش­های تشخیص حاملگی، طرز معاینه، طرق تداوی و پیشگیری از امراض این سیستم و انجام کارهای عملی، روی این سیستم با محصلین از حوزۀ فعالیت آن می‌باشد. همچنان با شناسایی امراض حیات وحش زمینۀ پیشگیری، کنترول و تداوی آنرا میسر می­سازد که این خود سبب حفاظت صحت جامعه از امراض قابل انتقال بین حیوانات وحشی و انسان می­گردد. با مطالعه علم پتالوژی کلینیکی جهت تشخیص و بررسی بیماری­ها به وسیلۀ اجرای معاینات لابراتواری، معاینۀ خون، مایعات بدن، ترشحات، نمونه اخذ شده نسج به روش بیوپسی را مهیا می­سازد. به همین گونه بر علاوه از شفاخانه­ها و کلینیک­های وترنری، تطبیق معیارات اخلاقی را در لابراتوارها، کشتارگاه­ها، شرکت­های پروسس، بسته­بندی مواد غذایی، مراکز کنترول و قرنطین سرحدی را نیز به عهده دارد. و نیز موضوعاتی چون زیست شناسی، استرس، بیماری‌های عفونی و غیر عفونی ماهی و زنبور عسل با راهکارهای پیش‌گیری، تشخیص و تداوی بیماری‌های و مشکلات صحی آن‌هامورد مطالعه قرار می‌گیرد.

اهداف آموزشی دیپارتمنت کلینیک

هدف اصلی این دیپارتمنت عبارت از تدریس و تحقیق به شکل تخصصی در قسمت مضامین فارماکولوژی و کیموتراپی، توکسیکولوژی، طب داخله، جراحی، تریوجینولوژی، تشخیص کلینیکی، تخنیک­های تشخیص تصویری، طب عدلی و اخلاق طبابت، تغذیه کلینیکی، پتولوژی کلینیکی، امراض حیات وحش، بیماری­های ماهی و زنبور که اهداف فرعی آتی را دنبال می­کند:

1. آموزش انتقال دانش تخصصی در بخش خدمات کلینیکی وترنری
  2. انتقال دانش تخصصی و کاربردی طب وترنری، همچون معاینات کلینیکی، تشخیص کلینیکی، تداوی حمایوی، تداوی دوایی و جراحی
  3. آموزش و انتقال دانش در بخش های مضامین تخصصی مختلف طب کلینیکی وترنری حیوانات بزرگ و کوچک
  4. آموزش و انتقال دانش در بخش مراقبت های صحی وترنری در کلینیک ها و خانۀ امن حیوانات

اعضای کادر دیپارتمنت کلینیک

رتبه علمی