معرفی آمریت تحقیقات علمی

آمریت تحقیقات علمی در سال 1390 در چوکات پوهنتون هرات در تشکیل معاونیت علمی ایجاد گردید، به عنوان بخشی از جامعه علمی- تحقیقی و اکادمیک که در راستای فراهم نمودن بستر مناسب جهت انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی برای تأمین نیازهای علمی جامعه اکادمیک افغانستان نقش فعال ایفاء می نمود. در ماه میزان سال 1402 تشکیل جدیدی برای آمریت تحقیقات علمی، تحت نام معاونیت تحقیقات و مجلۀ علمی از جانب وزات تحصیلات عالی جهت نهادینه‌سازی فرهنگ تحقیق و پژوهش منظور گردید. معاونیت تحقیقات و مجلۀ علمی شامل دو آمریت می‌باشد: یکی آمریت تحقیقات علمی و دیگر آمریت مجلۀ علمی ( ژورنال).

تحقیقات علمی یکی از فاکتورهای مهم و اساسی برای انکشاف و ترقی در تمام حوزه های سیاسی، اقتصادی، حقوقی، اجتماعی و فرهنگی است و زمینه ساز رشد و بالنده گی را برای جامعه به ارمغان می‌آورد. بدون تحقیقات علمی مؤثر، داده‌های علمی و پژوهش‌های تحقیقی، نتایج مفید برای توسعۀ پایدار و رفاه جامعه را به ارمغان نخواهد آورد. بنابراین آمریت تحقیقات علمی یک نهاد نظام مند اکادمیک جهت پویایی و انکشاف تحقیقات علمی در کشور اجرای فعالیت می‌نماید.

این آمریت به عنوان بخشی از یک نهاد اکادمیک برای تقویت و ارتقای کیفیت تحقیقات علمی و بررسی آثار علمی استادان پوهنتون هرات و فلیال های مربوطه آن ایجاد گردیده است. همچنان جهت همکاری با کمیته‌های فرعی تحقیقات پوهنزی‌های شانزده گانۀ پوهنتون هرات و فلیال‌ها فعالیت مثمر داشته، زمینه توسعه و انکشاف پایدار را در کشور و بخصوص در فضای اکادمیک به عهده دارد. به همین گونه در زمینه‌های علوم طبی، طبیعی، اجتماعی و علوم اسلامی با تمام نهاد علمی و اکادمیک دولتی و خصوصی همکاری و ارتباط مستمر دارد و زمینۀ تحقیقات علمی با کیفیت را برای اساتید پوهنتون هرات و فلیال های چهارگانۀ خویش (مؤسسه تحصیلات عالی فراه، غور، بادغیس و نیمروز) فراهم می‌نماید.

کمیته ­ها

  1. کمیته تحقیق و ارزیابی آثار علمی اساتید ( پروپوزل‌ها و رساله‌های علمی)؛

     2. شورای تحقیق؛

 

برنامه ­های آینده

این آمریت در آینده جهت تحقق و دستابی به تحقیقات علمی مؤثر و مثمر برنامه‌های ذیل را در نظر دارد:

  1. ایجاد یک کتابخانه مجهز با تمام امکانات علمی تحقیقی؛
  2. ایجاد یک لابراتور مرکزی جهت تجزی و تحلیل داده‌های علمی؛
  3. ایجاد یک کتابخانۀ آنلاین؛
  4. جذب همکاری مؤسسات داخلی و بین المللی برای تجهیز بهتر و بیشتر این مرکز علمی- تحقیقی؛
  5. تجهیز مدیریت‌های زیرمجموعه آمریت با امکانات عصری مورد نیاز؛